הידעת? 
תעשיית האופנה אחראית ל-10% מפליטת גזי החממה בעולם - בתהליך ייצור של זוג מכנסי ג'ינס אחד, נפלטת כמות גזי חממה המקבילה לנסיעה של יותר מ-120 ק"מ.
יותר מ 1.2 מיליארד טון גזי חממה נפלטים בשנה בשל תעשיית האופנה (כולל שינוע ברחבי העולם). עד 2050 תהווה הכמות הנפלטת כרבע מכלל פליטת גזי החממה מכדור הארץ כולו.

צורכת 20% מכמות המים העולמית - ייצור חולצת כותנה אחת מצריך 2,700 ליטר מים - כמות ששותה אדם בשנתיים וחצי.
היא המקור המזהם השני בגודלו של מים מתוקים - כימיקלים רעילים (כגון: קוטלי חרקים לשיפור גידול הכותנה, נפט ליצירת פוליאסטר) ושפכים ממפעלי אופנה עתירי אנרגיה מזהמים נהרות ומקורות מים.

אחראית ליצירת כמויות עתק של אשפה המגיעה למטמנות - מדי שנה, נזרקים בכל העולם 2 מיליון טון בגדים למטמנות שרובן נמצאות באפריקה.
בכל שניה, תכולת משאית מלאה בפרטי לבוש, נזרקת למטמנה או נשלחת לשריפה.
פחות ממחצית הבגדים המשומשים נאספים לשימוש חוזר או למיחזור ורק 1% ימוחזר לבגדים חדשים.

לפי נתונים שפרסם האו"ם - מאז שנת 2000, תעשיית האופנה הכפילה את עצמה. 
בהנחה שמגמה זו תמשך, היא צפוייה לגדול ב-400% עד שנת 2050.
 
הגידול המהיר בתעשיית האופנה הינו תוצאה של מספר תהליכים:
הראשון: המעבר לייצור "אופנה מהירה" - קמעונאי האופנה המהירה מציעים קולקציות חדשות מדי שבוע, במקום רק לעונות הקיץ והחורף. שימוש בחומרים זולים ובתהליכי ייצור בסיסיים, גורמים לירידה באיכות הבגדים ומאפשרים ליצרני האופנה להציע בגדים במחירים נמוכים במיוחד. 
התוצאה: צרכנים נפטרים מפריטי לבוש בתום שימוש קצר ביותר.
בנוסף, חלק מבתי האופנה מעדיפים לשרוף את הפריטים הנותרים ולא להוריד מחירים כדי לשמור על המוניטין שלהם.
השני: ייצור יתר - ייצור בכמויות גדולות חסכוני יותר עבור חברות האופנה הגדולות ולכן נחשב  כנורמה בתעשייה זו. התוצאה העגומה: עודפי ייצור של כ- 92 מיליון טון טקסטיל נזרקים מדי שנה.
השלישי: 97% מתעשיית האופנה מתרכזת כיום במדינות העולם השלישי ומתאפיינת בהעסקת כח אדם זול - 20% ממנו ילדים, בד"כ בסדנאות יזע, בתת תנאים ובשכר של $1 ליום. 
לשם השוואה - בשנות ה 60, רק אחוזים בודדים מתעשיית האופנה הנמכרת בארה"ב יוצרה בעולם השלישי.
על מפעלי האופנה (רק בבנגלדש מעל ל 5000 מפעלי טקסטיל!), הרחוקים מעיניהם של הצרכנים השבעים במערב, נאכפת רגולציה נמוכה המאפשרת הסתרת הנזק האקולוגי והחברתי העצום שגורמת התעשייה.

ב- TheDline בחרתי לעבוד אחרת:
הפריטים באתר זה מודפסים בשיטת ההדפסה לפי דרישה (POD - print on demand), המפחיתה את הזיהום הסביבתי ב-20% לפחות, מרחיקה כמות אדירה של פריטי אופנה ופסולת טקסטיל מהטמנה ובכך תורמת לשמירה על כדור הארץ.
כשאת קונה פריט מ-TheDline, את מקבלת פריט בעיצוב ייחודי, העשוי מחומרים ברי קיימא ובתפירה איכותית שיחזיק מעמד לאורך זמן. הפריט ייוצר רק אחרי שביצעת את ההזמנה. 
שיטת עבודה זו, מייתרת החזקת מלאי ומונעת ייצור יתר והשלכת פריטים שלא נמכרו.

ספק ה-POD שעימו בחרתי לעבוד:  
מחזיק מפעלים בפריסה עולמית (בעיקר באירופה וארה"ב), מתוקף ההבנה שהדפסת הזמנה במפעל הקרוב ללקוח הסופי, מפחיתה משמעותית את פליטת הפחמן הנובעת משינוע הפריטים למרחקים ארוכים. 
מדפיס במדפסות המתקדמות של KORNIT, בדפוס DTG - ישירות על הבגד. מדפסות אלה צורכות פחות אנרגיה מתעשיית הטקסטיל המסורתית, עושות שימוש בדיו על בסיס מים וללא כימיקלים מזיקים המקטינות באופן משמעותי את כמות מי השפכים המזהמים.
מקפיד על שימוש בחומרים ברי קיימא כגון כותנה אורגנית או פוליאסטר ממוחזר. לדוגמא: חולצת טריקו שהיא 95% כותנה רגילה + 5% פוליאסטר ממוחזר,
נחשבת לבחירה בת קיימא יותר מאשר חולצת טריקו רגילה.
שומר על תנאי עבודה הוגנים של העובדים ומקפיד על קניית חומרי גלם ממפעלים שגם הם שומרים על זכויות העובדים שלהם: ללא עבודת ילדים, תנאי עבודה הולמים ומתן שכר הוגן, גם אם הם ממוקמים במדינות העולם השלישי. 

 
אני מזמינה אותך להצטרף למעגל הצרכנים הגדל והולך,
המודע לנזקים האקולוגיים שגורמת תעשיית האופנה והמעדיף קנייה איכותית ובת קיימא השומרת על כדור הארץ שלנו.  


 
x

#{title}

#{text}

#{price}